marți, 30 august 2011

Nils Holgersson - Ep. 6 - Competitia gastelor salbatice

Nils Holgersson - Ep. 6 - Competitia gastelor salbatice

         Cartea Minunatele aventuri ale lui Nil a aparut in anul 1906, urmata de partea a doua in 1907. Acestea sunt de obicei grupate intr-un sigur volum intitulat Minunatele aventuri ale lui Nils cu toate ca acesta din urma este si titlul primei carti.
         Cartea este despre un tanar, Nils Holgersson, căruia  nu-i placea sa faca altceva decat sa manance, sa doarma si sa faca rau vietatilor de la ferma familiei sale. Intr-o zi Nils capturează un pitic într-o plasă în timp ce familia sa era la biserică şi l-au lăsat acasă să memoreze capitole din Biblie. Piticul ii propune lui Nils s ail elibereze si in schimb ii va da o moneda mare de aur. Nils refuza oferta şi atunci piticul il transforma si pe Nils intr-un pitic dandu-i totodata si posibilitatea de a comunica cu animalele care au fost foarte incantate sa vada cum baiatul a ajuns la dimensiunea lor fiind furioase si dornice de razbunare. În timp ce aceastea se intamplau, un stol de gaste salbatice trecea si o gasca din ograda si a dorit sa migreze alaturi de ele.           
         Incercand sa se salveze Nils se agata de gatul acesteia in urma si astfel a pornit in minunta calatorie. Nils afla cu timpul ca daca dovedeste ca s-a schimbat piticul il va transforma la dimensiunea normala

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Poţi urmarii postarile aparute pe acest blog doar abonandu-te la rubrica "Urmăriţi prin e-mail". Daca va placut acest material lasati un comentariu aici.